JRANGER

65 Coupe to Fastback "Phoenix"

Rate this topic:

377 posts in this topic

I got the battery charged and the car turns over but now I'm not getting any fuel. O replaced the filter and I have a clear one(yes I know) but its times like these they come in handy.

The only thing I havent hooked up is the auto choke. 

All vacuum lines connected. It's a brand new fuel tank, fuel sender, new rubber lines. It did work with the new tank and sender before I replaced the carb

So only thing I can think of is remove the hoses and blow air through the line. 

 

Any other things I should check?

Edited by JRANGER

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ That first.  Fill the carb via a bowl vent and squirt bottle.  If the pump doesn't prime after engine running for 30 seconds, I'd pull the supply line from the pump and pull a vacuum on it to pull fuel (to make SURE full gets to the pump).

I once broke the fuel pump eccentric, the pump won't pump if that happens.  There are at least two types for SBF, how's yours put together?

66sprint6 likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

How full? And one or both?   I dont know which pump as its buried behind the AC stuff and i havent looked hard enough to tell other then knowing it was mechanical. Atleast i think

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fill em both up and run it till either they run out or it keeps running because the fuel pump is now doin its job.  Also, is it a manual fuel pump on the timing cover or electric?

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haven’t had a chance with the 73 due to building a shed and many other projects. Hope to try soon..

Also just realized it been 2 years already on the 65. Sooo slow

Ugh

Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I finally put some gas in the bowls and she fired up but still no fuel in the filter. So I'll have to investigate more.

Still been busy with the shed. It's almost done but the weather has slowed me down. Just finished leveling it out. I have to build a base for the front and complete the door. 

20181229_142602.jpg

20181229_142613.jpg

66sprint6 and Disney like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

So I need to do some wood cutting for the front of the shed and my skill saw sucks. It's a dewalt 18v that wont cut **** because the batter dies so quick. I pulled out my grandfathers table saw and well It needs work...Its a 1940 Craftman 7" table saw and its attached to a 1985 Kenmore Washing machine motor. So I'm going to fix it up. Ordered a pulley that I will add to my ryobi bench grinder. Should give it a little more gusto. So far I've replaced the wood and bolted down the table saw. I'm going to have to drop the grinder down a bit so it's not in the way but hopefully next weekend I can get it going.

 

20190101_142658.jpg

Edited by JRANGER
66sprint6, Ashley P and mstrpth like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool!    Love the adaptations!

How sharp is the blade in your Dewalt saw?   Sharp matters...and I use this in my Skil saw:  https://www.dewalt.com/products/accessories/circular-saw-blades/wood-cutting-saw-blades/small-diameter-precision-saw-blades

I've done a fair amount of cutting with it and even dropped my saw and bent the guide which caused me to battle some some cuts (and rub the paint off in short order) till I got that fixed.  It still cuts pretty good.  And at least two of the three pros who've been here with their saw have had that blade.

JRANGER likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Ashley P said:

Cool!    Love the adaptations!

How sharp is the blade in your Dewalt saw?   Sharp matters...and I use this in my Skil saw:  https://www.dewalt.com/products/accessories/circular-saw-blades/wood-cutting-saw-blades/small-diameter-precision-saw-blades

I've done a fair amount of cutting with it and even dropped my saw and bent the guide which caused me to battle some some cuts (and rub the paint off in short order) till I got that fixed.  It still cuts pretty good.  And at least two of the three pros who've been here with their saw have had that blade.

its probably not the sharpest but its good enough to cut. It just eats the battery so quick its not funny. I can use it just for small cuts but i want to cut the end of a 4x4 and the battery died that was full charged before i could get a full cut across. Maybe i just need a high mah batt for it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Disney said:

That just sounds like a bad battery.

I have 2 diff batteries and both work great with my drill and impact

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. So Ashely P was right! My blade sucked so i bought a 18T ripping blade. 

2. Disney was right and my Batteries suck! The 2000mah on full charge didnt cut more then a couple inches. 3000mah got me almost down 1 side of the 4x4. Ive ordered 2 new 3600mah batteries. Wanted one but accidentally bought 2 on Amazon,

3. The table saw is coming right alone. I sanded it down and painted the body with rustoleum to prevent more rust. I got my pulley for my angle grinder and just need to get it bolted down in place where the new belt will be tight. Im also waiting on an arbor adapter as it take a 1/2" arbor blade.

20190105_162207.jpg

 

4. The Shed is finally done other then a gravel floor or maybe patio blocks. 

5. The 73 sucks!! I pulled the fuel line on both ends and blew it out from back to front. Dirty fuel came out and small amounts of rust/crud. Re-attached and still nothing. Not a lot of fuel came out of the line when i blew it out so im guessing the pump is done with. So im going to half ass it and put and electric in at the rear. 

20190106_101036.jpg

66sprint6 and Ashley P like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you heard about the race between the two guys chopping down trees?   

It was an old man vs young man, and the old guy spent much of his time sitting down while the young guy never stopped swinging.  The new guy figured he'd win by a mile, but yet the old guy's tree fell first!   Young guy asked "How could YOU beat me when you took so many breaks?"     Old guy:  "When I wasn't chopping I was sharpening." 

Glad you've made lots of progress.

66sprint6, Disney and JRANGER like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

15 hours ago, Ashley P said:

Have you heard about the race between the two guys chopping down trees?   

It was an old man vs young man, and the old guy spent much of his time sitting down while the young guy never stopped swinging.  The new guy figured he'd win by a mile, but yet the old guy's tree fell first!   Young guy asked "How could YOU beat me when you took so many breaks?"     Old guy:  "When I wasn't chopping I was sharpening." 

Glad you've made lots of progress.

Yeah, i just hadnt used the saw very much to think it was dull but then again, now that i think of it...I did use a couple times to cut tree branches lol....Just happy it works enough and with a couple longer life batteries hopefully its use time will improve

 

 

**In other news i ordered -6AN fittings to use with the electric pump i have. Just realized one shipped from china. DAMNIT AMAZON!! ARG!!! 

Edited by JRANGER

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well ive been waiting on AN fittings so i can put an electric fuel pump on the 73 and squirreled a little further. 

 

I did get the table saw up and running.

50263894_10161224422575521_5924899808509689856_n.jpg

Built a TV stand in 2 days from pallet wood and fencing but its not quiet done...To match the bar i built 3 years ago i'm going to have to sand it all the way down to raw wood. Then hit it with poly.  The table saw came in handy.
50661256_10161249314070521_8354870903040901120_n.jpg

50921726_10161249313275521_680120810194599936_n.jpg50982540_10161251777610521_8929024596481409024_n (1).jpg
My AN fittings have finally showed up so hopefully i will at least have the 73 running. However i'm about to start on a kitchen remodel.....I'm never going not finish these cars

Ashley P and mstrpth like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 ITS ALIVE!!! I installed an electric fuel pump i got from Matt that is way too aggressive but it cleared my lines out. I have a hidden switch for it in my console so i can turn it on and off. After using it you can see a noticeable amount of junk in the fuel filter and the mechanical pump is now working. Its smokes like crazy but i pretty sure i poured seafoam in the gas tank. It also needs an oil change badly! So ill do that and then i can hopefully get it tuned 

 

 

51556262_10161275071630521_541681245306748928_n.jpg50699190_10161275071685521_4855754651783397376_n.jpg51786607_10161275071810521_473725340741533696_n.jpg51155449_10161275071905521_4868064474730332160_n.jpg

mstrpth, 66sprint6, JohnC and 1 other like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

ive been in kitchen remodel hell for over a month and haven't done anything 

Well after a whole lot of sanding and work in the kitchen, i cut a few stump down past level ground for my parking area.

Decided i was pulling the 73 out to try to turn it around. First thing was it wasn't going into gear and i knew it had been leaking trans fluid. So i put 3 qts in and it shifts into gear no problem.  So i pull it out and know i cant make the turn so i pull it down the driveway to back it in to the parking area. Quickly i find out its not POSI as one wheel hits the dirt and just starts spinning. I pull it forward a cross the whole driveway only for it to stall. Keeps stalling and i think maybe i ran it out of gas so i put some more in it. Keeps stalling. Keeps spinning the tires but eventually while holding the gas and burning tires in the dirt i get it backed into the garage. SO i start trying to start it and it continues to stall out. Turns out the hose came off the pcv...UGH!!! lol

Edited by JRANGER
66sprint6 likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still remodeling the kitchen. Pulled the 73 out and ran her down the road. Then installed the rear valance and bumper. Still needs adjustment

 

Also yeah, had Joey help me and pulled this out of a pasture in ShelbyVille TN yesterday

60358136_10161668822155521_6998643771403403264_n.jpg60478704_10161668822010521_3914810244458348544_n.jpg60851983_10161668821880521_7896323744795197440_n.jpg

 

Tino, 66sprint6, JohnC and 3 others like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Today is pissing me off. I replaced a o ring on the trans...still leaks blah!! I took.it for a drive and was all happy until I got home and coolant was everywhere. On the hood, baggery, radiator, wtf

Top it off and i need to replace.my main breaker at home. It's been getting weird and the mfer is stuck and wont come tf out. Stupid pos murray mdh junk mfer

 

 

20190601_102738.jpg

JohnC and Ashley P like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, JohnC said:

She looks good all cleaned up! :up:

It's crazy that car is older than i am. :yes:

It's sad....it's not older than me.  :roflmao:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.